Gorillaredaktörer

Vad har du för arbetsuppgift?

Emil: Gå bananas med gorillaredaktionen! Och så boka möten med redaktionens medlemmar för att koordinera sig och vara i lite synk. Hade även det ärofyllda ödet att smida den legendariska n0llegorillan till mottagningen.
Johanna: Se till att Gorillan samt n0llegorillan blir tryckta. Sköta om och tagga Gorillorna i Gorillaredaktionen så att de har så kul som möjligt. Anordna lunchmöten. Se till att redaktionen jag byggde upp lever vidare.

Vad är det roligaste med din post?
Emil: Gå bananas på ett sätt som ingen annan post kan göra! Allt som görs i redaktionen är bara renodlad underhållning, och du kan verkligen tänka utanför boxen och hitta på något riktigt kul för att få ett skratt från sektionsmedlemmarna. Vilken annan post kan starta en podcast? C’mon.

Johanna: Att få skratta så mycket och genomföra roliga idéer tillsammans med andra på sektionen, alla årskurser representerade.

Varför ska man söka din post?
Emil: För att med den nya visionen som driver redaktionen så får du bestämma och ha kul samtidigt inom flera medium! Oavsett om det gäller film, foto, skrifter eller podcasting så är det endast kreativiteten som sätter gränser. Det är även möjligt att dela på ansvaret med en andre gorillaredaktör.

Johanna: För att man har drivet att vara redaktör för en tidning/organisation och har mycket egna idéer som går att förverkliga.

Hur mycket tid kräver din post?
Emil: Ca två timmar i veckan. Lite mer när tiden är kommen att skriva n0llegorillan

Johanna: Det beror helt och hållet på vilket engagemang man är villig att lägga på redaktionen. Jag har personligen lagt ner väldigt mycket energi och tid jämfört med många andra gorillaredaktörer.

Hur mycket tid lägger du ned?
Emil: Ca två timmar i veckan. Lite mer när tiden är kommen att skriva n0llegorillan

Johanna: Jag har suttit som gorillaredaktör i två omgångar nu och första gången jag gjorde det la jag mycket mer tid än jag gör nu när jag också har Emil (Gorillaredaktör 1) till min hjälp. Då la jag flera timmar i veckan, svårt att säga exakt, nu är det någon timme i månaden kanske, då Emil gör största delen av arbetet.

Vad kommer din post att jobba med i framtiden (kommande mandatperioden/-erna)?
Emil: Cementera den nya organisationen och fortsätta utveckla alla aktiviteter!
Den befintliga mallen för n0llegorillan måste även göras om då den har flera olika kolliderande format som gör den till en mardröm att redigera oavsett om man föredrar Adobe Indesign eller Microsoft Word.

Johanna: Förhoppningsvis kommer framtida gorillaredaktörer jobba mycket med organisationen kring redaktionen, försöka få till olika undergrupper såsom tidning, foto, film, podcast osv. Den nya på posten kommer trycka upp n0llegorillan samt om den orkar, vilket jag verkligen hoppas, få till och trycka upp Gorillan.

Emil Stålnacke & Johanna Josefsson, Gorillaredaktörer 14/15

Bergssektionen
Styrelsen