Vice Sångledare

Vad har du för arbetsuppgift?
När Sångledaren av varierande orsak inte kan närvara vid en gasque är det min roll att leda sången och presentera gyckel!

Vad är det roligaste med din post?
Det roliga är förstås att se till att alla har roligt och höja stämningen genom att vid ypperliga tillfällen se till att vi sjunger passande visor, vilket är det vi bergsmän älskar allra mest.

Varför ska man söka din post?
Vice Sångledare är en mycket meriterande roll om du vid senare tillfälle vill bli Sångledare. Det är även att rekommendera om du är osäker på att rollen som Sångledare passar dig till 100% men tycker det verkar kul. Allt som oftast är en ju Sångledare ganska sällan.

Hur mycket tid kräver din post?
Det krävs inte speciellt mycket förarbete inför en gasque, särskilt om Sångledaren är på plats. Om du ska leda sången bör en lista på sånger finnas till hands som fördelaktigt skrivs någon dag innan. Förkunskap i form av vilka sånger som sjungs när och en känsla för hur långt mellanrum som passar mellan sångerna är annars det som krävs. Det mesta av denna planering sker under gasquen då gyckel och andra företeelser kan dryga ut på tid eller ändra planeringen på annat sätt.

Hur mycket tid lägger du ned?
Max en timme innan gasque för att planera kvällen. Då jag och Calle (Sångledare) framförde sångisgyckel tog det också lite tid. Detta är dock inget krav (bara kul) men uppmuntras att fortsätta med!

Vad kommer din post att jobba med i framtiden (kommande mandatperioden/-erna)?
Har du otur, ingenting. Har du tur (som jag) får du många tillfällen att sprida glädje och sång på bergs!

Julia Sjöström, Vice Sångledare 14/15

Bergssektionen
Styrelsen