Webmaster

Vad har du för arbetsuppgifter?
Att hjälpa KOMMA med att hålla hemsidan uppdaterad, lösa tekniska problem på hemsidan och att göra ändringar i hemsidans design och struktur när det behövs.

Vad är det roligaste med din post?
Att jag har lärt mig en jäkla massa mer om webbhosting, wordpress och php-kodning.

Varför ska man söka din post?
För att man gillar snygga, uppdaterade, användbara hemsidor, och får tillfredsställelse av att se till att Bergssektionens hemsida är sådan.

Hur mycket tid kräver din post?
Det kräver ganska mycket tid att bygga om en hemsida, särskilt om man (som jag) från början inte vet så mycket om tekniska detaljer. Att hålla en hemsida uppdaterad och snygg kräver dock inte så mycket arbete. Om man är bra på att felsöka problem och förstår sig på grunderna i webbdesign så behövs bara några timmars arbete de få gånger som problem uppstår med hemsidan (ett par gånger om året), eller när nytt innehåll ska läggas till (mer när man har en aktiv KOMMA).

Hur mycket tid lägger du ned?
Just nu lägger jag ner ungefär sex timmar i veckan på att designa om hemsidan. Det mesta av detta är att läsa wordpress-guider och testa olika förändringar till hemsidan. Det är dock mycket tillfälligt, mitt första år som webbmaster la jag nog totalt ner ungefär 6 timmars arbete. Och hemsidan klarade sig ändå!

Vad kommer din post att jobba med i framtiden?
Dels att underhålla den nya hemsida jag håller på att bygga upp, dels att hålla utkik efter potentiella framtida problem. Men särskilt mycket kommer det handla om att se till att föra in aktuell information när det behövs, tillsammans med KOMMA. På hemsidan använder vi ett WordPress-tema som är utvecklat av en privatperson, vilket betyder att det kan bli omodernt eller sakna stöd för funktioner vi vill ha i framtiden. Då är det webmasters jobb att lösa det, antingen genom att hitta ett nytt tema, eller göra ändringar i det som finns.

Erland, Webmaster 15/16

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Bergssektionen
Styrelsen