Vice ordförande

Vad har du för arbetsuppgifter?
Mina uppgifter är att göra en budget som ska försöka följas. Detta innebär att betala och skicka fakturor och sedan bokföra alla in- och utbetalningar så man enkelt kan ha koll på vilka pengar som har lagts ut på vad. Sedan är jag ordförandes andra hand som hjälper till med allt möjligt. Sist men inte minst anordnar jag Skiftes-resan!

Vad är roligast med rollen?
Att vara med och påverka och förbättra sektionen med allt vad det innebär! Det är väldigt varierande arbetsuppgifter vilket också är väldigt kul! Något som också är underbart är att träffa och lära känna representanter från övriga sektioner!

Hur mycket tid krävs?
Styrelsemöten är vanligtvis under lunch en gång i veckan men vissa längre möten behövs ibland (genomsnitt 1-3 h/möte). Utöver mötena kräver bokföringen någon timme i månaden och övriga arbetsuppgifter likaså. Över lag 4-5 timmar i veckan är en uppskattning.

Hur mycket tid lägger du ner?
Troligtvis drygt 4 timmar/vecka, det varierar dock ganska mycket vecka till vecka.
Varför ska man söka rollen som vice ordförande?
Om man vill vara med och föra sektionen framåt med sina idéer, ha ansvar, utvecklas som person och lära sig om ideellt arbete och bokföring. Även för att lära känna nya människor, få möjlighet att göra saker du aldrig annars i sektionen skulle kunna göra (t.ex. vara fanbärare, få inbjudningar till evenemang o.s.v.) och ha så himla roligt på vägen!

Vilka erfarenheter behövde du eller tycker du behövs?
Inte alls mycket. Allt kring bokföringen lär man sig under en kurs innan allt drar igång så låt inte oerfarenhet av ekonomi och bokföring stoppa dig. Kan vara bra att kunna ha många bollar i luften.

Vad kommer vice ordföranden jobba med i framtiden (kommande mandatperiod)?
Fortsätta, tillsammans med styrelsen och sektionen, fördela sektionens pengar på rimliga och bra saker som uppskattas och/eller för sektionen i rätt riktning

Julia Sjöström, Vice ordförande 16/17

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.