Klubbmästare

Vad är dina arbetsuppgifter?
Som Klubbmästare är jag ordförande i Kongliga Bergssektionens Mästeri samt Lokalansvarig för Hardox. Det betyder att jag går på pubråd och lokalråd på THS för att hålla koll på allt som händer i lokalerna och pubarna, samt går på KMR (Klubbmästarrådet) med de andra klubbmästarna från stockholmsregionen. Med Klubbmästeriet och min vice klubbmästare anordnar jag alla onsdagspubar och tentapubar i Hardox samt hjälper till att anordna många av de gasquer som sker i lokalen. Det största eventet som arrangeras av klubbmästarna är Bergslusse, det tar upp mycket av tiden på hösten.

Vad är roligast med rollen du har?
Man får ta mycket ansvar men får därför också möjlighet att hålla koll på allting. Som Klubbmästare är man mer eller mindre ansvarig för att det blir bra fest och aktivitet på bergs, och för det får man mycket uppskattning om man lyckas!
Hur mycket tid krävs och hur mycket tid lägger du ner?
Under en vanlig vecka krävs det ca 2h för KBM arbete, och 2-4h för att hinna med allt administrativt i styrelsen och möten.  Under veckorna inför Bergslusse krävs det minst någon timme per dag för att få ordning på allt och svara på mail från alla gäster. Utöver det tycker jag att man ska vara tillgänglig på de flesta event som hålls i Hardox, men det tycker jag inte räknas som att lägga ned tid på min post!
Varför ska man söka din post?
Om man vill ha stort inflytande över vad som händer på sektionen i form av fester och event så är KLubbmästare den bästa posten att sitta på. Det finns nästan inga gränser för vad vi kan hitta på för knasigheter i Hardox bara vi vill lägga ned tiden!
Vilka erfarenheter behövde du eller tycker du behövs?
Jag tycker att man bör ha en del erfarenhet från att jobba i baren samt planera event, det kommer att hjälpa väldigt mycket när man ska komma igång med arbetet. För att bli Klubbmästare tycker jag att man ska ha FEST och STAD utbildningen eftersom att man kommer behöv vara ansvarig på många fester.
Som det ser ut nu, vad kommer din post jobba med i framtiden dvs kommande mandatperiod?
Nästa Klubbmästare kommer att fortsätta med den regelbundna verksamheten med pubarna och planera bergslusse. Jag hoppas att nästa klubbmästare utökar samarbetet med KMR som vi nyss påbörjat och fortsätter att komma på nya spännande ideer för hur festerna ska bli ännu bättre på bergs! Man kan verkligen anordna sin drömfest om man vill!
Jonas Svantesson, Klubbmästare 16/17