Sektionsordförande

Vad är dina arbetsuppgifter?
Arbetsuppgifterna som sektionsordförande är att vara ledare för styrelsen som i sin tur driver sektionen. Betydelsen att vara styrelsens ledare är att kalla till och hålla i möten, dela ut de flesta arbetsuppgifterna samt hålla upp humöret och engagemanget i styrelsen. Jag är även ytterstansvarig för sektionsverksamheten vilket betyder mycket mailkontakt med THS, skolan, företag etc. Förutom dessa saker så fixar även små saker som att sätta igång nya projekt, tjata på medlemmar att engagera sig, ordna fester mm.

Vad är roligast med ordföranderollen?
Det roligaste är att träffa massa nya människor från andra sektioner och att gå på festerna och middagarna man blir bjuden på.

Hur mycket tid kräver rollen?
Skulle säga att man skulle klara av arbetet på en 5 timmars vecka med möten och allting men om man vill känna att ett bra arbete görs så rekommenderas det att lägga ner mellan 5–10 timmar.

Hur mycket tid lägger du ner?
Det beror väldigt mycket på vecka till vecka, jag har troligtvis lagt allt från 5–15 timmar under en vanlig vecka, skulle gissa att jag snittar runt 10 timmar per vecka. Sedan under tentaperioden så blir det max 1 timmes arbete då plugget tar all fokus.

Varför ska man söka rollen som ordförande?
Du ska söka rollen om du vill ha ett roligt år där du utvecklas personligen som en ledare samtidigt som du känner att det finns mycket du vill göra och ändra på sektionen.

Vilka erfarenheter behövde du eller tycker du behövs?
Det behövs verkligen inte mycket. Något som är bra att veta är hur sektionen och KTH fungerar men det är något man kan lära dig snabbt. Styrelse formar själva hur de vill arbeta så ingen erfarenhet om hur en styrelse ”ska” fungera behövs.

Vad kommer ordföranden jobba med i framtiden (kommande mandatperiod)?
Det är verkligen upp till personer själv. Det finns inget som säger hur ens år ska formas så det är upp till personen själv tillsammans med nästa styrelse.

Andreas Kopp, Ordförande 16/17